menu
4 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN PROJENİN İNŞAATINA BAŞLANDI
4 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN PROJENİN İNŞAATINA BAŞLANDI
Aydın'ın Karacasu ilçesinde Belediye tarafından 2020 yılında temeli atılan dükkan yapım projesinin inşaatına birkaç gün önce başlandı.

Karacasu ilçesinde temeli Zeki İnal zamanında atılan ancak inşaatın yapılacağı alanı kapsayan başka bir projenin gündeme gelmesiyle yarıda kalan 9 dükkan projesi olarak kamuoyuna lanse edilen inşaat projesi 4 yıl sonra başladı. İlçede belediye ait parkın alt yüzüne pazar yeri ve cemiyet olarak kullanılan üstü kapalı pazar yerine bakacak şekilde tasarlanan 264 ada, 14 parsel numarası ile kayıtlı 285 metrekare alan üzerine kurulu projenin park düzenlemesi ile 3 milyon liraya mal olacağı bilgisi verildi. Projenin 4 yıl önce yapılan ancak sonra iptal edilen ihale bedelinin 230 bin lira olduğu öğrenildi. 9 dükkan olarak daha önce söylese de 7 dükkan yapılacağı ifade edilirken Belediye Başkanı Mehmet Erikmen kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Gayrimenkul anlamında en zengin belediyelerden olan Karacasu Belediyesi'nin otopark işlevi de görmeye başlayan ilçe pazarının kurulduğu günlerde ve cemiyet etkinliklerinde zar zor yeten bir alanı dükkan için değerlendirmesi bu alana böyle bir proje yapılmasına gerek var mıydı sorusunu da akıllara getirdi.

 4 Yıl Önce 230 Bin Liraya Mal Olacaktı

25 Ekim ile 2–17 Eylül 2021 tarihleri arasında Belediyenin İdari İş ve İşlemleri, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü tarafından denetlendi. Akabinde rapor hazırlandı. Raporun kamu zararı başlığı altındaki bölümünde, “Mülkiyeti Karacasu Belediye Başkanlığına ait olup tapuya 264 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı ve tapu kaydına göre “Park ve Benzin İstasyonu” vasfındaki 2 bin 162 metrekarelik taşınmaz üzerinde Kamu İhale Kurumundan alınan 2020/326257 ihale kayıt numarası ile yaklaşık maliyeti 288 bin 716 lira 77 TL. olarak hesaplanan “Yaylalı Mahallesinde Sevenler Caddesi Üzerinde Bulunan Pazaryeri Bitişiğindeki Yere 9 Adet Dükkan İnşaatı Yapım İşi”nin açık ihale usulü ile 23 Temmuz 2020 tarihinde ihale edildiği, yapım işinin ihale komisyonu tarafından 230 bin TL. bedelle isteklilerden ekonomik açıdan 1. avantajlı teklifi yapan S.S’ye verildiği, ihale kararının 29 Temmuz 2020 tarihinde İhale Yetkilisi olarak Belediye Başkanı Zeki İnal tarafından onaylandığı ve 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle ihalenin sözleşmeye bağlandığı, yer tesliminin ise 27 Ağustos 2020 tarihinde yapılarak yapım işine başlandığı, ancak yapım işine başladıktan bir süre sonra Belediye Başkanı Zeki İnal tarafından Fen İşleri Müdürlüğüne yazılan 20 Ekim 2020 tarihli yazı ile inşa edilecek 9 adet dükkanın bulunduğu sahada yeni bir proje çalışmasına başlanacağı belirtilerek yapım işini üstlenen S.S ile imzalanan ihale sözleşmesinin feshedildiği görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

 

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!