menu
AK PARTİ'NİN BÜYÜK ŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?
AK PARTİ'NİN BÜYÜK ŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?
Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti’den olması konusunda anlaşma sağlayan Cumhur İttifakı’nın seçimde adayının Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı’dan biri olması bekleniyor.

AK Parti ve MHP arasında yapılacak iş birliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023'te başlayan süreç, bugün yapılan 13. toplantı ile nihayete erdi. Görüşme sonrasında açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız Feti Yılmaz, “Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday’ının AK Parti’den olması kesinleşmiş oldu.

İKİ İSİM ADAY ADAYI OLDU

Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine AK Parti’nin adayıyla girecek olan Cumhur İttifakı’nda gözler adayın kim olacağına çevrildi. Söz konusu Büyükşehir için önceki dönem AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı, aday adaylığını açıklamıştı. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den 2019 yılındaki yerel seçimde Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Savaş’ın ismi de adaylık için yeniden geçiyor. Siyasi kulislerde Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayının üç isimden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!