menu
Aydınlılar, beklediği zam oranını açıkladı
Aydınlılar, beklediği zam oranını açıkladı
Gözler, TÜİK'in yarın açıklayacağı Aralık ayı enflasyonuna göre belirlenecek olan memur ve emekli zammına çevrilirken, Aydın’da sendika temsilcilerinden açıklama geldi.

Asgari ücretin belli olmasının ardından, milyonları bulan memur ve emekliler, yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı merakla bekliyor. 2024 yılında da memur ve emekli maaşları, enflasyon oranına göre belirlenecek. türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00'da açıklayacak. Memur maaşı belirlenirken açıklanacak enflasyon farkının üzerine refah payı getirilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

BEKLENTİLER NELER?

Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etkili olacak. Gözler, memur ve emekli zammına çevrilirken, Aydın’da sendika temsilcileri Aydın SES Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

“YÜZDE 50 ZAM BEKLİYORUZ”

Kamu çalışanlarının alım gücünün düştüğünden bahseden Memur-Sen Aydın İl Başkanı Fatih Taşpınar, “Daha önce TÜİK’in açıkladığı veriler maalesef gerçeklerle uyuşmadı. Son birkaç aydır uyuştuğu söylense de öncesinde kesinlikle uyuşmadığı kesin. Çarşı ve pazarda hissedilen oranlar TÜİK’in açıkladığı verilerle çok farklı. Bizim beklentimiz zammın yüzde 50’nin üzerinde yapılması yönünde. Bununla birlikte piyasanın da dengede durması gerekiyor, aksi takdirde yapılan zammında bir anlamı kalmayacak. Dolayısıyla denetleme mekanizmasının da sağlıklı bir şekilde çalışması gerekiyor” dedi.

“YÜZDE 68 BEKLİYORUZ”

Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, “Sendikamız olarak devletimizden yüzde 58 ile birlikte yüzde 10 refah payı eklenmiş haliyle toplamda yüzde 68 oranında bir zam bekliyoruz. Enflasyondan doğan farklar nedeniyle 6 ay cebimizden çıkan paranın bu şekilde iade edilmesini talep ediyoruz. Genel başkanımızda bu yönde açıklama yaparak, sendikamızın beklentilerini dile getirmişti. İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücü gün geçtikçe azalmakta ve hatta bitmektedir. Ocak ayında yüzde 58 artı 10’da refah payı olmak üzere yüzde 68 oranında bir zam kesinlikle gereklidir. Refah payı olmayan zam alım gücümüzü etkileyecektir” dedi.

“MEMURLARA VERİLECEK ZAM ORANINI BİZDE BEKLİYORUZ”

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Başkanı Faruk Baştepe ise, “Bir aydır memur çalışanı ve emeklisine yüzde 49 oranında zam yapılacağı konuşuluyor. Bizde SSK ve Bağkur emeklileri olarak yüzde 49 oranında zam bekliyoruz. Yarın TÜİK’in açıklayacağı enflasyon yüzde 31-32 oranında çıkacak. Memura ne veriliyorsa bize de aynı oranda zam yapılmalı. Memur ve emekliler arasında bu zamana kadar hiç yüzde 12’lik bir fark görülmedi” dedi.

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!