menu
ÇİNE'DE SEÇİM BAŞLADI
ÇİNE'DE SEÇİM BAŞLADI
Aydın’ın Çine ilçesinde Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in vefatının ardından yeni belediye başkanı seçimi için meclis üyeleri bir araya geldi. 15 Meclis üyesinin kullandığı oy sonucu yeni başkan belli olacak.

Çine’de Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, geçtiğimiz hafta fıtık ameliyatı olmak için gittiği Malatya’daki hastanede hayatını kaybetti. Dinçer’in vefatı ilçeyi yasa boğarken, gözler yeni belediye başkanı seçimine çevrildi. Seçim öncesi İYİ Parti aday göstermezken, CHP’nin adayı Mehmet Kıvrak, Cumhur İttifakı’nın ise Mithat Burhan Kandemir oldu.

YENİ BAŞKAN KULLANILAN OYLARIN ÜÇTE İKİSİNİ ALMASI GEREKİYOR

7 CHP’li, 2 İYİ Partili ve 6 Cumhur İttifakı üyesinden oluşan belediye meclisi, yeni belediye başkanını seçmek için bir araya geldi. Çine Belediyesi Sosyal Tesisler’de bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak olan toplantı an itibariyle başladı. Gizli oylama üzerinden yapılan seçimde yeni başkan kullanılan oyların üçte ikisini alması gerekiyor. İkinci seçimde de üçte iki çoğunluğa ulaşılamazsa seçim üçüncü tura kalacak. Bu turda en fazla oyu alan isim yeni belediye başkanı olarak seçilecek.


Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!