menu
NAZİLLİ'DE VATANDAŞLARDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
NAZİLLİ'DE VATANDAŞLARDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Nazilli Belediyesi ve Kent Konseyi’nin birlikteliğiyle Mastaura Antik kentine 5 kilometrelik doğa yürüyüşü düzenlendi.

Nazilli Belediyesi ve Nazilli Kent Konseyinin desteğiyle Mastaura antik kentine yapılan doğa yürüyüşüne Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı, Nazilli Kızılay Başkanı Mevlüt Günay, NAFAD, STK temsilcileri, Muhtarlar, üniversite öğrencileri ve çok sayıda doğasever katıldı.

ARKEOLOGLAR BİLGİLENDİRDİ

Antik Kent Doğa yürüyüşü Yeşil Mahalle’de bulunan Mastaura Life Sitesi önünden başladı. Yaklaşık 5 kilometrelik parkurda yürüyüşe katılanlar güzel hava ve temiz havanın tadını çıkardılar. İlk olarak Mastaura Antik Kenti içinde bulunan ve kazı işlemlerine 1 ay önce başlanan mezarlık bölgesinde çalışmalar hakkından bilgiler verildi. Daha sonra Mastaura arenanın bulunduğu alana geçildi. Burada arkeolog tarafından bilgiler verildi. Kızılay İkram aracından yürüyüşe katılanlara Başkan Özcan ve Kızılay Başkan Mevlüt Günay kendi elleriyle 500‘er kişilik sandviç, su ve çay ikramında bulundu.

ÖZCAN BİRLİK BERABERLİĞE VURGU YAPTI

Şehit olan 12 Mehmetçiğe Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin, yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti. Özcan, “Nazilli’de birlik beraberlik içerisinde olduğumuzda ne gibi işler yapabildiğimizi ortaya koyduğunuzdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada toplumun her kesimini görüyoruz. Kent Konseyi ve NAFAD işbirliğiyle gerçekten çok güzel işler yapıyoruz. Kazı sahalarında çalışan ekiplerimiz var. Şehrimizin güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedik. Antik kentimize gidince de güzellikleri hep birlikte göreceğiz. Geldiğiniz için çok sağ olun. 12 şehidimiz var. Bizleri bu günleri görmemizi sağlayan bütün vatan şehitlerini saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Ruhları şad olsun” diyerek başkan Özcan, şehit olan 12 vatan evladı için ilk önce 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu ve ardından yürüyüşe başlandı.

 

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!