menu
TANER "ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM" DEDİ
TANER "ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM" DEDİ
İYİ Parti Aydın eski il başkanı Recep Taner, göreve vekalet eden Sadettin Yabaş’ın il başkanlığına atanmaması halinde Efeler Belediye Başkan aday adaylığından çekileceğini açıkladı.

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’na 50 gündür il başkanı atanamaması kaosa neden oldu. İYİ Parti Genel Merkezini geçtiğimiz haftalarda ziyaret eden Efeler Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ertürk, İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’na atandığını söylemişti. Ancak İYİ Parti Genel Merkezi tarafından henüz Ertürk’ün atandığına dair yazı Aydın teşkilatına ulaşmazken yaşanan belirsizlik üzerine tepki sesleri yükselmeye başladı.

REST ÇEKTİ

Geçtiğimiz Kasım’da il başkanlığından istifa ederek Efeler Belediye Başkan Aday Adayı olan Recep Taner, il başkanlığı ataması konusunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e rest çekti. Taner, “İYİ Parti demokrasi anlayışı ile kuruldu. Parti tüzüğünde istifa halinde yönetim kendi içerisinde bir adayı il başkanı seçer diyor. Dışarıdan bir ismin aday olması halinde yönetim içiresinde oylama yapılması gerekir. İl başkanlığı için 3 aday çıktı, adaylardan 2’si Sadettin Yabaş lehine çekildi. Bu bakımdan Sadettin Yabaş’ın il başkanı olması yönünde beklentimiz var. Bu gerçekleşmezse prensip gereği partide çalışma ortamı kalmaz. Bu yüzden ben de Efeler Belediye Başkan adaylığından çekilirim” dedi.

 

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!