menu
TOPRAK KİRALAMADA İLK DÜĞME YANLIŞ İLİKLENDİ
TOPRAK KİRALAMADA İLK DÜĞME YANLIŞ İLİKLENDİ
Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tasfiye edildi. Tabit Tarım Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Yıldırım proje ve süreci değerlendirdi.

2013 yılında eski Tarım Bakanı Mehdi Eker döneminde tarımsal üretim yapılmak üzere 780 bin dönüm arazi 99 yıllığına sudan devletinden kiralandı. 

 

Yatırımın amacı ananas, mango, avokado, pepino jambu, kanola, pamuk ve yağlı tohum gibi ürünlerin Türkiye’ye daha ucuza girmesini sağlamaktı.

 

Yurt dışı projelerde danışmanlık hizmetleri veren Tabit Tarım Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, projenin çok stratejik olduğuna vurgu yaptı.

 

 Planlanan yatırım kapsamında 2015 yılında yüzde 80’i TİGEM’e yüzde 20’si Sudan devletine ait Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi kuruldu.

 

Ancak on yıllık çalışma başarısızlıkla sonuçlandı ve 1 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Türk Sudan Uluslararası Tarım Ve Hayvancılık Anonim Şirketinin tasfiyesine karar verildi.

 

“İlk düğme yanlış iliklendi”

Tabit Tarım Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Yıldırım, projenin başından beri yanlışlıklarla yürütülmeye çalışıldığını söyleyerek “İlk düğme yanlış iliklendi.” ifadesini kullandı.

Tek nokta hatası” yapıldığının altını çizen Yıldırım, projeye yatırılan para tamamen buhar oldu ve bu bizi de çok etkiledi dedi. 

Comments

http://www.aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!